Jaký jiný recept než z lesních hub , by se teď hodil víc? Ale chtělo by to něco jiného než smaženici, že? A tak vám přináším recept na výborný a jednoduchý houbový koláč. Spojení hub, krémového sýra a listového těsta vás mile překvapí a vy budete mít zase o recept víc, jak lesní houby podávat.
houbový koláč
Náročnost a porce:
Množství: 1 slaný koláč
Časová náročnost: 15 minut příprava + 30 minut pečení
Ingredience:
TĚSTO:
• 1 listové těsto (klasické nebo bezlepkové)
• 250 g jedlých hub (pokud nemáte, lze nahradit žampiony z obchodu)
• 200 g krémového sýru Philadelphia
• 2 vejce (jedno do náplně, druhé na potření okraje koláče)
• 1 lžíce másla / ghí / sádla
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• koření: sůl, pepř, kmín a rozmarýn,…
Postup:
HOUBY
Troubu si necháme rozehřát na 180 stupňů.
Houby si očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Poté přidáme nadrobno nasekaný česnek, jen minutku, dokud se nerozvoní a přidáme houby. Pár minut restujeme, dokud houby nezměknou, přidáme koření a odstavíme z plotny stranou.
NÁPLŇ
Sýr Philadelphia si v misce vidličkou promícháme s vajíčkem. Následně promícháme s houbovou směsí.
Směs nyní rozprostřeme na listové těsto tak, že nám zbyde cca 2 cm okraj, který přes směs přehneme a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
PEČENÍ
Dáme péct do vyhřáté trouby (180 stupňů) na 25-30 minut, dokud okraje koláče nezezlátnou.
Po vytažení necháme chviličku vychladnout a podáváme.
Máte chuť vyzkoušet i další pokrmy z hub? Koukněte se na recepty .
Zůstaňme v kontaktu, aby Vám žádný recept neupekl… tedy neutekl! 🙂 Sledujte mě na Instagramu .