„Co budeš dělat na večeři?“
„Řízky.“
„S bramborovou kaší?“
„Ne, s mrkvovo-celerovým salátkem“
Asi nějak takhle jsem se dostala k receptu na tenhle boží salátek 🙂 Prozradila mi ho moje milá kamarádka Janča a já ho musela hned vyzkoušet. Od té doby si ho děláme celkem pravidelně – hodí se ke stejkům, vinné klobáse, karbanátkům, řízkům… no vážně ke všemu! A navíc potřebujete jen pár surovin a za několik málo minut je skvělý salát na světě.
Janča mi dala svolení, podělit se o tuhle dobrotu i s vámi, takže, kdo jste něco podobného ještě neochutnal, tady je recept:
Náročnost a porce:
Množství: 900 g salátu (4 porce)
Časová náročnost: 15 minut
Ingredience:
• 350 g mrkve
• 350 g celeru
• 200 g majonézy (pokud chcete lehčí verzi, použijte Yofresh od Hellmann’s nebo část majonézy nahraďte bílým jogurtem)
• 4 lžíce citrónové šťávy
• 2-3 stroužky česneku
• 1 lžička hořčice
• pepř a sůl
Postup:
SALÁT
Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme citrónovou šťávou, přidáme majonézu, hořčici, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pořádně promícháme.
Před podáváním necháme uležet alespoň hodinku v lednici, spotřebujeme do dvou dnů.
Aby Vám žádný recept neunikl, sledujte mě na Instagramu gazdina.cz.