Sušenky s levandulí, bílou čokoládou a citrónovou kůrou… sušenky, co voní jako léto v Provence.

Náročnost a porce:
Porce: 8-10 ks (počet ks podle velikosti sušenek, pokud ale chcete větší várku sušenek, stačí ingredience v receptu jednoduše znásobit)
Časová náročnost: 10 minut příprava + pečení
Instrukce: pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 12-15 minut
Ingredience:
• 60 g rozpuštěného másla
• 50 g rýžové mouky
• 50 g jemných ovesných vloček
• 40 g nasekaných nebo namletých kešu oříšků
• 30 g čekankového sirupu
• 20 g bílých čokoládových pecek nebo nahrubo nasekané bílé čokolády
• 1 lžíce (cca 40 g) ořechového (mandlového) másla
• 1 lžíce jedlých levandulových květů
• nastrouhaná kůra z jednoho citronu
• 0,5 lžicky kypřícího prášku bez fostátů
• špetka soli
Postup:
TĚSTO
Všechny suché ingredience smícháme v menší misce. Posléze přidáme rozpuštěné máslo, ve kterém jsme si ještě před tím rozmíchali čekankový sirup a ořechové máslo. Směs propracujeme lžící.
Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
Ze směsi vytvarujeme v dlaních kuličky, které na plechu trochu rozplácnete např. polévkovou lžící a doformujeme prsty. Sušenky by měly být cca 1 cm vysoké.
PEČENÍ
Plech se sušenkami dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 12-15 minutek dokud nezačnou chytat růžovo-zlatou barvu. Po upečení vytáhneme a necháme zcela vychladnout než je budeme sundávat z pečícího papíru.
