Grónská pomazánka je jedna z nejlepších celerových pomazánek, jakou kdy ochutnáte! A to i pokud patříte k těm, kterým vadí výraznější chuť čerstvého celeru. Do téhle pomazánky se totiž celer před strouháním krátce povaří ve vodě s kapkou octa. Díky tomu ztratí onu palčivost a zůstane jen příjemná celerová chuť, kterou doplní sýr, šunka a majonéza – ideální pomazánkové kombo.
Náročnost:
Časová náročnost: 15 minut
Ingredience:
- 1 středně velký celer
- 150 g šunky nebo šunkového salámu
- 100 g sýru cheddar v celku
- 6-8 lžic majonézy (dle velikosti celeru přidejte tolik majonézy, abyste získali pomazánkovou strukturu)
- 2 jarní cibulky
- 1 lžička octa
- citrón na zakápnutí (množství dle chuti)
- sůl a pepř na dochucení
.
Postup:
CELER
Celer rozkrojíme na čtvrtiny a hodíme do vroucí osolené vody, kam přidáme navíc lžičku octa. Přiklopíme a povaříme 3 minuty (ne více, jinak se vám celer bude špatně strouhat). Poté celer slejeme a necháme vychladnout.
GRÓNSKÁ POMAZÁNKA
Na jemném struhadle nastrouháme sýr cheddar a stejně tak i vychladlý celer. Plátkovou šunku a jarní cibulku si nakrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu a kapku citrónu.
Pomazánku podáváme vychlazenou s čerstvým pečivem.
Zvu vás na svůj Instagram, kde najdete tento recept také jako reels.
Vyzkoušíte i další pomazánky?