Víte, že lívance uměj udělat každý ráno krásnější? 😀 Tak proč čekat až na neděli? A tyhle lívance jsou navíc bez cukru a mouky, slazené jen čekankovým sirupem a ovocem, které nám lívance i krásně dozdobí.

Náročnost a porce:
Porce: asi 6 lívanečků.
Časová náročnost: 10 minut příprava + smažení.
Ingredience:
TĚSTO:
• 3 vejce M
• 30 g kokosové mouky
• 20 g másla (rozpuštěné)
• 1 polévková lžíce rostlinného mléka (sojové, mandlové, ovesné,…)
• 2 lžíce čekankového sirupu (15 g)
• 1/4 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
• špetka soli
• špetka skořice
NA DOZDOBENÍ:
• ovoce: borůvky, ostružiny, maliny, jahody…
• tvaroh, jogurt
• čekankový sirup
• nasekaná čokoláda, nadrcené čokoládové boby
• ořechy
Postup:
TĚSTO
Máslo si rozpustíme předem a pak všechny ingredience smícháme v jedné misce – nejprve ty mokré (vejce, mléko, čekankový sirup, máslo) a pak k nim přisypeme i ty sypké (mouka, skořice, kypřící prášek a sůl). Necháme minutku odležet a rozpálíme si pánev s kousíčkem másla, aby se nám lívance nepřipékaly.
LÍVANEČKY
Jednotlivé lívanečky dáváme na pánev polévkovou lžící a smažíme spíše pomalej než zprudka – na 6ti stupňové plotýnce používám stupeň 3. Zlatavé lívanečky přendáme z pánve na talíř, zdobíme a servírujeme 🙂
Zdobíme tvarohem, ovocem, čokoládou, ořechy a čekankovým sirupem.
