Když hledáte lehkou přílohu k pečené rybě nebo masu, zkuste salátek ve stylu tzatziki. Já ho mám raději se zakysanou smetanou místo jogurtu, ale každopádně tvoří společně s okurkou, koprem a česnekem neuvěřitelně chutnou a osvěžující záležitost!
Náročnost a porce:
Časová náročnost: 10 minut.
Ingredience:
• 1 salátová okurka (cca 350 g)
• 190 g zakysané smetany 15%
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 1-2 lžičky kopru (sušeného nebo čerstvého, který si nasekáme najemno)
• 0,5 lžičky medvědího česneku (sušeného nebo čerstvého, který si nasekáme najemno)
• 1-2 stroužky česneku (prolisovaného)
• pepř a sůl na dochucení
• špetka chilli, pokud máte rádi
Postup:
SALÁT
Okurku si omyjeme, nastrouháme na plátky a zakápneme citrónovou šťávou.
Do zakysané smetany si vmícháme kopr, medvědí česnek, prolisované stroužky česneku a koření.
Nakonec okurku promícháme se zakysanou smetanou a necháme v lednici vychladit.
Rychlý salátek, který bude příjemným zpestřením každé letní grilovačky 🙂