V keto jsou dezerty povoleny! K mouce i cukru totiž existují alternativy s nízkým obsahem sacharidů. V případě mouky třeba mandlová, kokosová nebo lněná. Cukr pak můžete nahradit sladidly, jako je xylitol, erythritol nebo čekankový sirup, který je můj vůbec neoblíbenější 🙂 Takže – pojďte si upéct kakaové bábovičky s tvarohem.

Náročnost a porce:
Porce: 2 porce (dvě mističky o průměru 9 cm).
Časová náročnost: 15 minut příprava + 30-35 minut pečení.
Instrukce: pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30-35 minut.
Ingredience:
TĚSTO:
• 80 g polotučného tvarohu (z vaničky)
• 30 g másla (rozpuštěné)
• 30 g kokosové mouky
• 2 vejce
• 2 lžíce strouhaného kokosu
• 10 g kakaa
• 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
• 2 lžíce psyllia
• 2 lžíce mandlového (ořechového) másla
• 3-4 lžíce čekankového sirupu
• špetka soli
TVAROH do náplně:
• 100 g polotučného tvarohu (z vaničky)
• 1 lžíce čekankového sirupu (nebo podle chuti)
OSTATNÍ:
• kousíček másla na vymazání formiček
Postup:
TĚSTO
Připravíme si dvě misky – jednu na suché ingredience a druhou na mokré.
Suché: kokosová mouka, kokos, psyllium, kakao, kypřící prášek, sůl.
Mokré: tvaroh, vejce, čekankový sirup, mandlové máslo a rozpuštěné máslo.
Obsah každé z misek pořádně promícháme (mokrou směs vyšlehejte nejlépe vidličkou), pak suchou směs nasypeme do té mokré a propracujeme těsto. Tvaroh na náplň si jen osladíme čekankovým sirupem.
PŘÍPRAVA
Mističky si vymažeme máslem. Nejprve dáme vrstvu těsta, pak vrstvu tvarohu a nakonec zakryjeme zase těstem. A dáme péct 🙂
PEČENÍ
Mističky dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na dobu asi 30-35 minut.
Pokud doma nemáte zapékací mističky, použijte třeba plech na muffiny 🙂
